Hälsoinsperatör

Jag har tänkt ut vad mitt hälsoinsperatörprojekt ska se ut och jag har nu kommit fram till att jag vill förbättra mina matvanor och börja så att jag kan få en bra kondition.Till att börja med så tänkte jag att jag kan börja med minst 2 gånger i vecka att gå till gymmet. Då blir det lättare och när jag har lyckats med det kan jag börja trappa upp med 3 gånger. Jag har väldigt lätt att tappa motivationen om det blir för mycket. Jag vill också förbättra mina matvanor. Jag små äter alldeles för mycket och ibland väldigt onyttiga saker När det gäller träningen så vill jag få en riktigt bra kondition och fastare kropp. Men mitt mål är konditionen. 
 
Min plan för träningen kommer att se ut såhär:
Måndag: Kondition
Onsdag: Styrketräning+kondition
 
När det gäller matvanorna så till att börja med tänkte jag ta lite hjälp av kost pyramiden. Jag vill som sagt bli nyttigare och sluta helt och hållet med skräpmat. Jag har tänkt att lägga ut en plan för hur jag ska äta och vad jag ska äta. Jag vill börja med att äta högst 5 gånger om dagen. Då blir det alltså frukost, lunch, middag, mellanmål och något på kvällen. Såhär tänkte jag lägga upp hur och vad jag ska äta:
 
Frukost: Ägg macka, fil och flingor (ibland havregrynsgröt)
Lunch: Vad som helst som är kött, potatis pasta eller ris och sallad
Mellanmål:En macka eller fruktsallad
Middag: Samma som lunch
Kvällsmål: Macka eller en frukt
 
Vad försöker jag uppnå?
Det jag försöker uppnå med det här är att jag vill få bättre mat vanor och få en bättre kondition. Jag är inte direkt ute efter att få en snygg kropp utan det viktigaste för mig är att jag ska må bra i själen. Jag presterar mycket bättre när jag äter rätt eftersom jag orkar mer då. Samma sak är det när jag tränar. Mitt största mål är att jag ska börja äta frukost varje morgon. Det kan hända att jag hoppar över den när jag har skola. Om jag börjar äta frukost varje morgon kan det också bli lättare för mig att minska ner på skräp maten. Efter det är mitt mål att börja träna mer och få en bättre kondition. 
 
Hur ska jag gå tillväga?
Eftersom mitt största mål är att börja äta frukost så ska jag ta mig tid till att gå upp tidigare på morgonen eftersom jag inte hinner alltid. Efter det tänkte jag börja med att börja träna 2 gånger i veckan. 
 
Hur ska jag veta om jag har lyckats?
Det är då jag börjar känna mig piggare och orkar mera, t.ex. i skolan. Och när jag väl lyckas ta mig till gymmet och gör det jag ska så vet jag att jag har lyckats.