Hur hälsoprojektet har gått

Det har nu gått 1,5 månad sedan jag planerade mitt hälsoprojekt och hur det skulle se ut. Mitt största mål var då att jag skulle börja äta frukost varje morgon för att få energi och orka med skolan. Eftersom jag har haft praktik och börjat 7 de flesta mornarna så har det varit väldigt viktigt för mig att få energi så att jag kan orka jobba i 8 timmar/dag. Jag lyckades ta mig upp på morgon en timme tidigare. Det har faktiskt funkat väldigt bra för mig med den delen och det var när jag började känna mig mer piggare och orkade mer som jag såg resultat. Dessutom är mina matvanor som vanligt. Jag äter ungefär 5 gånger/dag som jag skulle och det kan faktiskt variera mellan nyttigt och onyttigt. Det händer någon gång att jag äter lite skräpmat men jag har minskat ner på det. 
 
När det gäller min kondition så har jag slarvat lite med det. Jag har inte orkat ta mig till gymmet 2 gånger i veckan som var ett utav mina mål. Däremot har jag gått ut och gått och gjort lite övningar ute med en kompis. Det är lättare för mig att gå ut och träna istället för att gå till gymmet. 
 
Och slutligen har jag märkt att jag mår bättre när jag äter frukost på morgonen och också när jag går ut och går i det fina vädret. Så det kommer jag att fortsätta med. Jag tror inte jag kommer att träna de där 2 gångerna i veckan på gymmet utan nu när sommaren är påväg så kommer jag att gå ut och springa/gå och göra övningar. Och det mår jag bra utav. Jag är faktiskt nöjd på resultaten!

Hälsoproblem i samhället.

Jag tänkte börja med att berätta om ett av de största hälsoproblemen som vi har i samhället just idag. Ett utav dom är att vi är alldeles för överviktiga och lider av olika sjukdomar till följd av fettma. Dessutom har vi idag en mycket större chans för att få diabetes och hjärt-och kärl sjukdomar. Och den risken har ökat mycket de senaste åren. Varför är det så? Jo allt handlar om våran livsstil. Hur vi människor lever idag. Vi rör på oss alldeles för lite och vi äter inte den maten som vår kropp egentligen behöver. Istället för att gå ut och motionera så ligger vi framför tvn eller sitter framför datan. Vi väljer bort den nyttiga maten som vår kropp egentlien behöver mot skräpmaten. Skräpmaten idag har för hög fetthalt. Folk är alldeles för lata för att planera, köpa och laga nyttig mat. Vi köper skräpmaten därför att den är redan färdig och den går fort att äta. Vi vill helt enkelt spara tid. Detta problem har funnits mycket länge i USA. 
 
Vad ska vi göra för att motverka detta problem?
 
För att motverka dessa problem så måste vi var och en ändra vår livsstil. Det handlar bara om viljan. Vi måste vilja ändra vår livsstil. Vi måste lägga ner mer tid på oss själva. Media kan också hjälpa till genom att informera mer om hälsa och dess betydelse. Jag tror att också att alkoholen har en dålig inverkan på kropp och själ och den kan också vara orsak till fettma och psykisk ohälsa. Därför tycker jag att vi borde minska på alkohol intaget. Vi vuxna är förebilder för våra barn och därför tycker jag att vi borde själva ha bra rutiner och matvanor. Samma är det när det gäller motion och att vi borde röra på oss mer. Vi kan tillexempel se till att våra barn medverkar i någon sport aktivitet. Vi kan också ta ut dom på cykelturer, promenader och löprundor. Vi ska helt enkelt lära dom att vi måste röra på oss och inte ligga framför tvn. Barnen tar efter oss våra rutiner och matvanor och därför tycker jag att vi borde ändra på allt så att dom kan lära sig det som är rätt för vår hälsa.